top of page

INTERVIEW OUDSTE EN JONGSTE LID

In onze nieuwsbrief hebben we u kennis laten maken met ons huidige oudste- en jongste lid door ze een aantal vragen voor te leggen. Hieronder vindt u het hele interview:

INTERVIEW MET RIES & RUDI

Wat is je geboortedatum en wanneer ben je lid geworden van de fanfare?

 • Ik ben Ries Verhoeven, geboren 2 augustus 1940. Vanaf 1956 onafgebroken bij de fanfare geweest, ongeveer 60 jaar nu! Eind jaren zestig was ik voor vier jaar bestuurslid. Zeven dirigenten heb ik in al die jaren meegemaakt, de ene beter als de ander, maar ieder bracht er toch nieuwe stukken in.

 • Ik ben Rudi van Hooft, geboren 20 augustus 2006. Lid geworden ná de carnaval in 2015

 

Welk instrument bespeel je nu en waarom dit instrument?

 • Ries: in de eerste jaren bugel en tuba en daarna trombone. Wijlen Nol van Hoesel zat in zijn eentje naast me op trombone en zei tegen me dat ik beter ook trombone kon gaan spelen voor een betere bezetting. Dus dat werd, en bleef het dan ook!

Het begon als volgt: ik moest eerst do-re-mi leren en daarna de, alom bekende, Cecilia mars. En ja hoor: ik was muzikant!

 • Rudi: ik speel trompet omdat ik vond dat daar een mooi geluid uit komt, en ik wou dat ook graag kunnen! Ik heb nog nooit eerder een instrument gespeeld, en heb les van dirigent Jürgen van Nijnatten

 

Hoe belangrijk is muziek voor je in het dagelijks leven?

 • Ries: muziek is door alle tijden belangrijk gebleven want muziek verbroederd en is emotie. Denk maar aan het kerstconcert. En ik zet nog weleens een cd, op maar dat kan van uiteenlopende bands, dweilorkesten of zangers zijn.

 • Rudi: trompet vind ik mooi, maar ook andere muziek. In de avond zoek ik veel muziek op en val dan in slaap met die muziek.

 

Heb je een muzikaal voorbeeld of muzikaal idool?

 • Ries: ik heb in de afgelopen jaren gezellige, maar vooral ook goede trombone collega’s gekregen, en dat is goed voor onze fanfare. Verder luister ik zelf graag naar Boudewijn de Groot of Neil Diamond.

 • Rudi: een echt voorbeeld of idool heb ik eigenlijk niet, maar de muziek van Brennan Heart vind ik wel leuk. Dat is een Nederlandse hard-style dj en producer

 

Wat is je favoriete muziekstuk van de fanfare?

 • Ries: met onze fanfare speelden we jaren geleden ‘De Verlaten Mijn’ dat vond ik altijd een prachtig stuk!

 • Rudi: muziek uit de film Star Wars (The Force Awakens): ‘Main Title And The Attack On The Jakku Village’

 

Wat is tot nu toe het leukste dat je hebt meegemaakt bij de fanfare? 

 • Ries: heel veel zaken zijn mij altijd bij gebleven. Taptoe Kerkdriel onder leiding van Hendrik van Eeuwijk, die heel veel lof ontving omdat we het zo goed gedaan hadden. Of met de fanfare met de bus op bedevaart naar Kevelaer. Dat was een uitje! Opa Marinus Verhoeven was broedermeester, en er gebeurde van alles, behalve bidden! We namen toen zelf brood mee, dat zou je nou nu niet meer voor kunnen stellen!
  Verder de opluistering van de carnavalsoptocht in Horssen. Mijn zwager was daar prins en zodoende kwamen we daar terecht.(Als Jo Verhoeven de koeien niet had moeten melken, waren we de volgende dag pas thuisgekomen!) En niet te vergeten dat we ook nog eens gepromoveerd zijn.

 • Rudi: dat ik op Koningsdag mee mocht doen met het spelen van de reveille! Om 06.00u! 

 

Waarom zou iemand lid moeten worden van een muziekvereniging? 

 • Ries: muziek is mooi, en het is mijn enige hobby! Ik hoop dat zeker nog een tijdje vol te kunnen houden.

 • Rudi: het is superleuk om in een groep mee te doen, en als je je verveeld is het leuk.

 

 Heb je nog muzikale wensen voor de toekomst, of een droom voor La Harpe?

 • Ries: ik wil mijn jongste collega, Rudi van Hooft, veel succes en plezier toewensen bij La Harpe, en met het vooruitzicht dat hij er ook minimaal tot zijn 70ste verjaardag bij blijft, dan kan hij ook een zestig jarig jubileum meemaken.

 • Rudi: dat ik heel bekend word. En mijn droom voor de La Harpe is dat er meer kinderen bij de fanfare komen.

bottom of page